Cikkek

Rólunk

 A Bergman Kortárs Művészeti Galéria 2012 októberében nyílt Budapesten, a Óbudán, a táborhegyi zöldövezetben, az Eurocenter Bevásárlóközponttól gépkocsival 5 percre...

A Bergman Galéria – bár a klasszikus galéria-portfóliót kínálja –  folyamatában főként szobrokra kíván specializálódni. Célkitűzéseink között szerepel a külföldi kortárs szobrászatban már folyamatosan alkalmazott korszerű anyagok használatának meghonosítása a hazai alkotói gyakorlatban.

A Bergman Galéria kiállítási koncepciója kétirányú: egyrészt a képviselt művészek munkáiból több darabos és frissülő kollekciót és kültéri szobrokat mutat be a nyugalmas hangulatú központi telephelyén, illetve külső helyszíneken rendez olyan nagyobb lélegzetű megmozdulásokat, mint egyéni és csoportos kiállítások vagy más jellegű művészeti akciók.

A Bergman Galériában a képviselt művészek körének kialakítása során törekszünk arra, hogy a klasszikus kortársak és a feltörekvők, illetve az ígéretes kezdő művészek generációs kategóriái egészséges arányban képviselve legyenek. A Galéria nem elkötelezett stílusok vagy irányzatok mellett, minőségi kortárs művészet menedzselésére és kereskedelmi képviseletére alakultunk.

A Bergman Galériában nagy hangsúlyt fektetünk a gyűjtőkör folyamatos építésére, amelyhez széleskörű művészeti oktatási-tájékoztatási tevékenységet kívánunk folytatni, elsősorban helyi viszonylatban.

A tervek között szerepel külföldi művészeti vásárokon való részvétel, önállóan vagy partnerein keresztül attól függően, hogy melyik konstrukció szolgálja jobban a képviselt művészek brandjeinek építését.

A Bergman Kortárs Művészeti Galéria nyitott a más galériákkal való együttműködésre, nemzetközi viszonylatban is.